titel

 

Ierse dans bij de Doggy Few

 

 

Voor een festival act of gewoon een leuke voorstelling is een combinatie van de Doggy Few en Ierse dans precies wat u zoekt.

 

De Doggy Few werkt sinds 2015 samen met Ierse dansschool Keltisch dansjeCeltic Feet en Rose Irish Dance School. Op aanvraag neemt de band voor u een aantal dansers of de hele dansgroep van één van deze dansscholen mee. Zij dansen mee op de live muziek van de Doggy Few! 

 

Let op: voor een dansoptreden moet een verende dansvloer aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld een houten (vlonder)vloer.  

   

           

 

Of boek de Ceili(dh): een dansworkshop voor iedereen

 

In Ierland en Schotland wordt op feesten vaak veel samen gedanst. Een populaire vorm van volksdansen is hier de ceili(dh): de groepsdans in rijen, paren of een kring, waarbij gezamenlijk een aantal figuren wordt gedanst op live muziek. Het leuke van ceili(dh)'s is dat ze eenvoudig te leren zijn voor jong en oud: de basis wordt gevormd door 'looppassen' (voor gevorderden zijn er de echte Ierse danspassen, zoals 123's). Veel groepsdansen zijn zo opgebouwd, dat 'onderweg' van danspartners gewisseld wordt. Zo danst iedereen uiteindelijk met iedereen.

 

Zoekt u nog een gezellige invulling van uw dag, dan is de ceili(dh) misschien wat voor u. Onze danslerares Koosje, Majken, Rosalie of Keltisch Dansje-lid Annelies legt de dansen ter plekke aan u en uw feestgangers uit. En daarna wordt de dans natuurlijk gedanst op live muziek van de Doggy Few. Ceili's maken van uw dag echt een feest!